ROYAL ALBERT HALL

The public spaces at the Royal Albert Hall have undergone decades of alteration as audience demands have changed, and the need to attract visitors has increased. We have been involved in a number of projects which seek to rationalise many of these spaces and integrate increasingly sophisticated technology into this iconic grade I listed building. Working closely with English Heritage and Westminster’s conservation team, a programme of restoration has seen the reinstatement of Victorian tiled floors and fibrous plaster mouldings alongside the introduction of air conditioning, low energy lighting and state-of-the-art ticketing systems.

On the south side of the hall, significant structural alterations were required to combine a cluttered sequence of existing rooms and corridors into the largest single public space on the ground floor, incorporating new café, bar and box office. Further designs have been completed for the North Circle Bar, staff restaurants, dressing rooms and crew catering facilities.

(with Originate:Architects)