BAHAMAS RESIDENCE

This vacation home in the Bahamas is located on a north-west/south-east axis and comprises two distinct volumes: a two-storey south-west wing containing dining, kitchen and service functions on the ground floor and family bedrooms on the first – and a north-east wing containing a double-height living room, games room, gym and home office, with guest suites on the upper floor.

The two wings are connected by a double-height entrance hall, articulated on the front elevation as a single, low, deep-set puncture in an otherwise solid plane. This single opening frames a spectacular view through the house towards the ocean beyond. The south-facing elevation shelters the house from the sun, its green wall and windowless facade providing cooling for the building as well as maximum privacy. The rear elevation faces north-west towards the ocean and is almost completely transparent, connecting the house to the gardens and blurring the boundary between interior and exterior.

(with Originate:Architects)